Ballina Shëndeti Dobitë e biçikletës

Dobitë e biçikletës

Përdorimi i biçikletës është padyshim një nga metodat më ekonomike dhe të shëndetshme për të qarkulluar në rrugë dhe është mjaft e rëndësishme për një mjedis dhe shoqëri më të mirë për të jetuar.

Përdorimi i këtij mjeti, sa ekonomik aq edhe i dobishëm, na bën mirë të gjithëve dhe ka disa avantazhe: është një aktivitet fizik i moderuar, i dobishëm për shëndetin dhe mjedisin; zvogëlon rrezikun ndaj sëmundjeve të zemrës, infarkteve dhe diabetin e tipit dy; ul prevalencën e obezitetit; ruan dhe rrit forcën, përkulshmërinë, rezistencën dhe densitetin e kockave.

Gjithashtu, përdorimi i biçikletës zvogëlon rrezikun e rrëzimeve në moshën e tretë; përmirëson shëndetin mendor dhe humorin, lehtëson simptomat e depresionit, si stres dhe ankth, rrit masën muskulore; forcon muskujt duke zvogëluar mundësinë e një rrëzimi, forcon strukturën kockore në tërësi dhe ndihmon për të qenë më të fortë fizikisht; zhvillon aftësitë e fëmijëve për t’u socializuar, krijon një imazh vetjak pozitiv te gratë, vetëvlerësim te fëmijët dhe të rriturit, si dhe përmirëson cilësinë e jetës, shkruan atsh.

Tashmë është e vërtetuar se aktiviteti fizik pasohet me sjellje të shëndetshme, si ushqyerja shëndetshëm dhe mospirja e duhanit, dhe mund të përdoret për të arritur ndryshime të tjera të sjelljes në lidhje me shëndetin.

Përhapja e përdorimit të biçikletës, e cila është shumë e dobishme si në aspektin mjedisor e shëndetësor, ashtu edhe në aspektin social, është mjaft e rëndësishme për një mjedis dhe shoqëri më të mirë për të jetuar. /sn/

Artikulli paraprakGJETI ÇANTËN ME 50.000 EURO: Menjëherë ia ktheu pronarit, kurse reagimi i tij është zhgënjyes (VIDEO)
Artikulli tjetërKili goditet nga një tërmet prej 6.2 ballësh