Ballina Shëndeti Këshilla për ata që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut

Këshilla për ata që vuajnë nga tensioni i lartë i gjakut

Nëse e kontrolloni me kujdes tensionin e gjakut nëpërmjet një stili jetese të shëndetshme, mund të mos keni nevojë për ilaçe, ose mund t’i përdorni ato më rrallë se më parë.

Këto janë mënyrat për uljen e tensionit të gjakut pa pasur nevojë për barna:

-Humbisni peshë dhe kontrolloni perimetrin e belit

Meshkujt janë më të rrezikuar nëse perimetri i belit është më i madh se 102 centimetra, kurse gratë janë më të rrezikuara nëse perimetri i belit është më i madh se 89 centimetra.

-Ndiqni një dietë të shëndetshme

Një dietë e shëndetshme, e pasur në drithëra, fruta, perime dhe produkte të bulmetit të ulëta në yndyra, mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut me deri 14 mm Hg.

-Kufizoni kripën

Ulja e vogël e sodiumit në dietë mund të ulë tensionin e gjakut me 2-8 mm Hg./pe/

@tn.lajmelokale
@tetovanews