Ballina Shëndeti Zbuloni arsyet pse duhet të hani çdo ditë banane

Zbuloni arsyet pse duhet të hani çdo ditë banane

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale. Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale.

Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Lufton dhe redukton stresin – Vitamina B, e cila gjendet me shumicë tek bananet, ka një fuqi të konsiderueshme për të luftuar stresin.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër.

Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale.

Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Lufton dhe redukton stresin – Vitamina B, e cila gjendet me shumicë tek bananet, ka një fuqi të konsiderueshme për të luftuar stresin.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër.

Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër.

Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Ndihmojnë stomakun, përmirësojnë tretjen – Studimet e kryera me fëmijët e sëmurë në Bangladesh treguan se bananet mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kapsllëkut dhe diarresë.

Përmbajtja e lartë e fibrave të bananes ndihmon në përmirësimin e lëvizjeve të zorrëve. Bananet mund të ndihmojnë në rikthimin e niveleve të elektroliteve, sidomos të kaliumit.

Të pasura me energji – Atletët shpesh hanë banane për të ndihmuar në rritjen e nivelit të energjisë.

Banania përmban tre sheqerana natyrore: sakarozë, fruktozë dhe glukozë, përveç fibrave. Një banane jep një rritje të menjëhershme, të qëndrueshme dhe të rëndësishme të energjisë.

Hulumtimet kanë treguar se 2 banane sigurojnë energji të mjaftueshme për stërvitje të fuqishme për 90 minuta.

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale.

Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Lufton dhe redukton stresin – Vitamina B, e cila gjendet me shumicë tek bananet, ka një fuqi të konsiderueshme për të luftuar stresin.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër.

Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër.

Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër.

Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Ndihmojnë stomakun, përmirësojnë tretjen – Studimet e kryera me fëmijët e sëmurë në Bangladesh treguan se bananet mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kapsllëkut dhe diarresë. Përmbajtja e lartë e fibrave të bananes ndihmon në përmirësimin e lëvizjeve të zorrëve. Bananet mund të ndihmojnë në rikthimin e niveleve të elektroliteve, sidomos të kaliumit.

Të pasura me energji – Atletët shpesh hanë banane për të ndihmuar në rritjen e nivelit të energjisë. Banania përmban tre sheqerana natyrore: sakarozë, fruktozë dhe glukozë, përveç fibrave. Një banane jep një rritje të menjëhershme, të qëndrueshme dhe të rëndësishme të energjisë. Hulumtimet kanë treguar se 2 banane sigurojnë energji të mjaftueshme për stërvitje të fuqishme për 90 minuta.

Për mirëfunksionimin e trurit – Truri ka nevojë për glukozë dhe kalium si lëndë djegëse që të funksionojë. Bananet e freskëta janë të pasura me kalium dhe glukozë. Përveç kësaj, një banane mesatare përmban 37 mg magnez, një mineral që ndihmon në mbajtjen e trurit të përshtatshëm dhe të funksionimit.

Luftojnë depresionin – Bananet përmbajnë hormonin e lumturisë. Studimet kanë treguar se bananet mund t’ju ndihmojnë të kapërceni sindromën depresive. Ato përmbajnë nivele të larta të triptofanit të aminoacideve, një substancë që konvertohet në serotonin në trup./sn/