Ballina Aktualitet Lajme GJYKATA E APELIT SHFUQIZOI AKTVENDIMIN, AHMETI DHE XHAFERI PËRSËRI NË GJYKATË KUNDËR...

GJYKATA E APELIT SHFUQIZOI AKTVENDIMIN, AHMETI DHE XHAFERI PËRSËRI NË GJYKATË KUNDËR BOGOEVSKIT (VIDEO)

Në shtator, ish-agjenti Sllobodan Bogoevski përsëri do të përballet në gjykatë me krerët e BDI-së, Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi pas padisë penale për shpifje dhe ofendim të cilën ata e parashtruan kundër tij. Gjykata e Apelit e shfuqizoi aktvendimin e gjykatës së shkallës së parë, ndërsa lëndën e ktheu në procedurë të re. Në arsyetimin e gjykatës thuhet se janë bërë disa shkelje të procedurës.

“Është sjellë aktvendim i cili është i paqartë, i pakuptimtë dhe kontradiktor. Gjykata Themelore Shkupi 2 nga njëra anë pohon se është dhënë deklaratë gjatë procedurës gjyqësore para gjykatës në SHBA, ndërsa, nga ana tjetër shpall se Sllobodan Bogoevski në atë deklaratë ka bërë shpifje, gjë që sipas gjykatës nuk është e mundshme. Nuk u tha arsyeja se pse u refuzuan provat e dorëzuara nga ana e të paditurit”, Aktvendimi kundër Sllobodan Bogoevskit pas padisë penale të parashtruar nga Ali Ahmeti dhe Musa Xhaferi.

Avokatët e Bogoevskit presin që gjykata në sjelljen e vendimit të veprojë sipas udhëzimeve të dhëna nga Gjykata e Apelit.

“Në një pjesë të aktvendimit, gjykata e Apelit ka konstatuar se bëhet fjalë për deklaratë në kornizat e procedurës së veçantë gjyqësore. I padituri Sllobodan Bogoevski nuk ka pasur për qëllim që ta dëmtojë renomenë e paditësve, por vetëm të dëshmojë për atë që ai e di në lidhje me këtë lëndë të cilën dikush e ka pranuar se është bërë në atë mënyrë siç tregojnë të gjitha provat”, tha Cvetanka Nastova, avokate.

Nga ekipi i avokatëve të Ahmetit dhe Xhaferit, thanë se ende nuk e kanë marrë aktvendimin dhe andaj do të mbeten të përmbajtur për komentim.

Padia penale ka të bëjë me dëshminë e Bogoevskit, të dhënë para gjykatës rajonale në Nju Jork për rastin Magjar Telekom. Bogoevski para kësaj gjykate në Nju Jork deklaroi se Ahmeti, Xhaferi dhe kryeministri i atëhershëm, Vllado Buçkovski, nga ish-drejtorët e Magjar Telekomit kanë marrë ryshfet në vlerë prej 2,5 milionë eurove për të siguruar garancë se në tregun e Maqedonisë nuk do të ketë konkurrencë, përkatësisht nuk do të hyjë një operator tjetër për telekomunikim.

Përgatiti: Mihajllo Vidimliski

Artikulli paraprakNË SA VENDE MUND TË LËVIZIM PA VIZA? PASAPORTA E MAQEDONISË NDËR MË TË VLEFSHMET NË RAJON
Artikulli tjetërETAPAT PËR ARRITJEN DERI TE ZGJIDHJA E EMRIT, ZYRTARËT NË SHKUP DHE ATHINË HESHTIN