Ballina Shëndeti Ja si ndikon vrapi në djegien e kalorive

Ja si ndikon vrapi në djegien e kalorive

Një shtesë e ekstraktit të gjelbër-bishtajor mund të djegë aq shumë kalori sa katër javë me ushtrime të rregullta, sugjeron një hulumtim i ri.

Kur merret dy herë në ditë për vetëm një javë, vitamina rrit djegien e yndyrës me një mesatare prej 27 përqind.

I njohur si CurraNZ, shtesa është bërë nga Blackburners Zelanda e Re dhe kushton £ 21.75 .

Manaferrat përmbajnë lëndë ushqyese, të quajtur polifenolë, të cilat mendohet të nxisin djegien e yndyrës gjatë stërvitjes duke rritur rrjedhjen e gjakut, sipas studiuesve.

Autori i studimit Dr Sam Shepherd, nga Universiteti John Moores i Liverpool, tha: “Shtatë ditë nuk është një kohë shumë e gjatë për të parë ndryshime të tilla të mëdha.

“Çdo gjë mbi 20 për qind është zakonisht ajo që ne presim të shohim me tre deri katër javë të stërvitjes së rregullt të stërvitjes së durimit”.

Kjo ndjek kërkimin e mëparshëm që gjeti shtojcën e njëjtë shton djegien e yndyrës me rreth 21 përqind tek meshkujt aktivë.

Dr Shepherd tha: “Ishte pozitiv për të parë se efektet e florës së zezë në djegien e dhjamit shtrihen tek femrat, veçanërisht pasi gratë tashmë kanë një mbështetje më të madhe ndaj yndyrës si lëndë djegëse në krahasim me meshkujt”.

Studiuesit besojnë se nga gjetjet e tyre mund të përfitojnë gjithashtu njerëzit me obezitet ose diabet të tipit 2.

Dr Shepherd tha: “Njerëzit e sëmurë kanë një kapacitet të zvogëluar për djegien e yndyrës në krahasim me njerëzit e shëndetshëm dhe për këtë arsye, në teori, shtesa mund të ushtrojë pothuajse të paktën një efekt të ngjashëm ose më të madh në individë të sëmurë”.

Profesor Mark Willems, nga Universiteti i Chichester, i cili më parë ka qenë i përfshirë në studimet CurraNZ, tha: “Është mirë të dimë se tani ekzistojnë vëzhgime për oksidimin e shtuar të stërvitjes nga yndyra e zezë e Zelandës së Re në gratë dhe burrat e trajnuar me qëndrueshmëri .

“Këto zbulime me ndikim të fuqishëm e përforcojnë efektin e paprecedent që ka të bëjë me oksidimin e yndyrnave, gjë që është një zhvillim emocionues në zhbllokimin e potencialit të ekstraktit të bardhë të Zelandës së Re për të gjithë nga atletët tek njerëzit e sëmurë”.

Gjetjet janë botuar në Fletoren Evropiane të Aplikuar Fiziologjisë.

Si u krye hulumtimi

Studiuesit analizuan 16 gra aktive të cilat morën 600 mg CurraNZ ose një placebo dy herë në ditë për një javë.

Gratë pastaj u analizuan për dy orë, me mostrat e gjakut duke u marrë çdo 15 minuta, si dhe në fillim të studimit.

Mostrat e gjakut u morën për të përcaktuar nivelin e yndyrës dhe karbohidrateve të grave.

Kur merret dy herë në ditë për vetëm një javë, shtesa shton djegien e yndyrës me një mesatare prej 27 përqind, me një pjesëmarrës studimi që arrin një rritje prej 55 përqind.

Autori i studimit, Dr Yun Xu nga Universiteti Nanjing në Kinë, tha: “Në Britaninë e Madhe, Evropë, Kanada dhe SHBA, ekstrakti i Ginkgo biloba është një shtojcë ushqimi në dispozicion në treg në dispozicion pa recetë.

‘Studimi tregoi pacientët me goditje që kishin ekstrakt ginkgo biloba shfaqën funksion më të mirë të memories, funksionet ekzekutive, funksionin neurologjik dhe jetën e përditshme’.

Artikulli paraprakPrioritete të reja të Komisionit Evropian
Artikulli tjetërParashikimi i motit