Ballina Shëndeti Mjekësia estetike, të parandalosh plakjen e lëkurës me 6 hapa

Mjekësia estetike, të parandalosh plakjen e lëkurës me 6 hapa

Produktet specifike, aktiviteti fizik, pesha e duhur, mbrojtja ndaj diellit dhe absolutisht jo duhanit. Mbajtja e një lëkure të re është e mundur, nëse ndiqni këto hapa të sakta dhe rezultatet do të jenë të shkëlqyera. Kjo është një nga temat e kongresit të 39-të kombëtar të Shoqërisë Italiane të Mjekësisë Estetike (Sime), e cila u hap në Romë.

“Parandalimi është më i mirë se kurimi, madje edhe në mjekësinë estetike: gjithnjë e më shumë gratë u drejtohen specialistëve, jo për të bërë trajtime, por për të kontrolluar dhe për të kërkuar produkte kozmetike dhe mbi të gjitha duan të edukohen për të parandaluar dëmtimin e plakjes. Për ne është një arritje e madhe dhe ne jemi në gjendje të kemi rezultate të mrekullueshme”, shpjegon Emanuele Bartoletti, president i Sime.

Atëherë ja këshillat që duhen mbajtur mend:

DIETA: Mos u shëndoshni dhe humbni peshë në vazhdim. “Veçanërisht pas moshës 40, më mirë një kilogram më shumë se një më pak”.

AKTIVITETI FIZIK: është esenciale të bëni sport dhe veprimtari aerobike për të përmirësuar qarkullimin e gjakut dhe oksigjenimin e qelizave të lëkurës.

DIELLI: duke u ekspozuar shumë në diell, plaket lëkura. Prandaj duhet gjithmonë të bëhet në kohën e duhur dhe me mbrojtjen e duhur. “Ardhja e re në treg, me ekranin 100, tregohet për pacientët në rrezik, të tilla si ato me fenotip të qartë ose me keratozë aktinike”, shpjegon Bartoletti.

DUHANI: Pirja e duhanit, për lëkurën, “është vetëvrasje sepse zvogëlon vaskularizimin. Rezultati është një lëkurë e shurdhër, gri dhe më pak elastike”.

KREMI I DUHUR: Nga acidi hialuronik në glikolik, produkti kozmetik i aplikuar në shtëpi e bën dallimin. Ardhjet e fundit janë produkte me bazë peptide që kanë një veprim parapharmakologjik. “Ata janë proteina që stimulojnë prodhimin e fibroblasteve dhe kolagjenit, duke arritur në qelizat e yndyrës nënlëkurore, me rezultate të mëdha”.

MOS U SHTIRNI: Mos u shtirni duke treguar moshën më pak sesa ajo reale, përfundon eksperti, “çdo përpjekje është patetike. Qëllimi i mjekësisë estetike është që të duken mirë burrat dhe gratë në moshën që janë”.

Artikulli paraprakFjalëkalimet më të këqija dhe të pasigurta që rrezikojnë hekerimin
Artikulli tjetërMësohen arsyet e shtrenjtimit të naftës në Kosovë