Ballina Argëtim Jetë & Stil Sekreti për vrapuesit: Si të keni një dietë sa më efektive!

Sekreti për vrapuesit: Si të keni një dietë sa më efektive!

Një nga temat më të diskutuara mes njerëzve që vrapojnë dhe merren me aktivitete të ndryshme sportive është sesa ushqim duhet të konsumojnë.

Pyetjet që shtrohet është a duhet të hanë shumë me qëllim që të djegin edhe më shumë kalori teksa merren me aktiviete të ndryshme sportive? Më shumë sesa të ndiqni një regjim ushqimor me karbohidrate të larta, dietë me më pak yndyrna që rekomandohet për vrapuesin, është më mirë të ushqeheni në bazë të kërkesave që ka vetë trupi juaj.

Me pak fjalë, dietat e vënë theksin tek më shumë proteina dhe më pak karbohidrate në mënyrë që trupi të bëhet më efiks në djegien e yndyrnës. Kështu që sipas ekspertëve, këshillohet që të konsumoni ushqim dhe merrni kalori, po aq sa aftësi ka edhe metabolizmi juaj për t’i djegur ato.