Ballina Argëtim Jetë & Stil Zbuloni emrat e fëmijëve më të përdorur të të gjitha kohërave

Zbuloni emrat e fëmijëve më të përdorur të të gjitha kohërave

Gati 1.5 milionë prindër kanë zgjedhur këtë emër. Për sa i përket emrave të fëmijëve, ato ndahen në emra që janë të njohura dhe kanë mbetur të tillë për vite me rradhë dhe ato të modës opsionet e fundit. Në vitin 2017, për shembull, emri Moana mori një rritje prej 64 %, falë dhe filmit të Disney me po të njëjtin emër.

Ndërsa është e lehtë për të përcaktuar emrat më të njohur të fëmijëve në të gjitha kohërave (ata janë Meri dhe Xhejms) përcaktimi i trendeve të emrave është pak më i vështirë.

Për ta bërë këtë, duhet të konsiderohet popullariteti i një emri plus shkalla e rritjes dhe rënies së tij. Për fat të mirë, David Taylor, një bioteknologist dhe bloger, e bëri atë mision të tij për të bërë pikërisht këtë me tabelën e 100 emrave më të modës të foshnjave. Sipas përfundimeve të tij emri më i përdorur në Amerikë është Linda.

Ky ëmër u bë i njohur në fillim nga këngët e këngëtarit Jack Laërence në vitin 1946.

Një vit më vonë, 5.5 përqind e vajzave të lindura në atë vit iu dha emri. Linda mbeti e njohur për rreth 20 vjet para se të fillojë të humbasë shkëlqimin e saj, derisa më në fund të dilte nga 1969.

Që atëherë, asnjë emër tjetër nuk ka ecur aq shumë në një periudhë kaq të shkurtër kohe. Sipas Administratës së Sigurimeve Shoqërore, më shumë se 1,447,000 gra e kanë pasur këtë emër në 100 vitet e fundit.

Duke përdorur të njëjtën mënyrë matëse, emrat e ardhshëm të vajzave janë Brittany, Debra dhe Shirley. Për djemtë, emrat më trendi janë Deëey, Jason dhe Grover./Living

Artikulli paraprakRroftë globalizimi
Artikulli tjetërDy shpirtrat në gjirin e Evropës Lindore