Ballina Aktualitet Opinione Në përplasjen për Kosovën, jemi me SHBA apo me Europën?

Në përplasjen për Kosovën, jemi me SHBA apo me Europën?

Nga Ylli Manjani

Debati mbi kufinjtë e Kosovës dhe jo vetëm, në të cilin gjendemi këto kohë, vjen në fakt si përplasje e fortë SHBA-Europë.

Në këtë përplasje madhore interesash ne nuk llogaritemi, por thjesht përdoremi si efekt kolateral.

Pyetja në të vërtetë nuk është a do i ndryshojme apo jo neve kufinjtë?! As se cili është teksti i marrëveshjes X apo Y?

Pyetja për ne është me kë jemi në këtë përplasje: me SHBA apo me Europën (Gjermaninë)?

Me të dy krahët qartësisht është e pamundur të jesh.

Në Europë jetojmë, levizim lirisht dhe kemi volumin tregëtar më të madh.

Në SHBA kërkojmë liri, ushtri e mbështetje politike sa herë jemi në hall, megjithse nuk shkojmë dot pa viza dhe se volumi tregëtar me Amerikën është thuajse i paperfillshëm.

Personalisht mbetem Europian në çdo rrethanë e çdo situatë!

Artikulli paraprak“Prespën” e pasojnë zgjedhjet, Maqedonia e Veriut voton më 21 prill
Artikulli tjetër“Shtrigat e Putinit” mallkojnë kundërshtarët e Presidentit (Video)