Ballina Aktualitet Lajme 10 vjet B U R G për gruan që i mori Stambollin...

10 vjet B U R G për gruan që i mori Stambollin Erdoganit (FOTO)

Partia kryesore opozitare në Turqi tha se udhëheqësja e degës së saj në Stamboll u  d ë n u a  me nëntë vjet e tetë muaj  b u r g i m, kryesisht për shkak të posti*meve në med*iat sociale.

Canan Kaftancioglu, nga Partia Republikane Popullore (CHP), u sh p a ll   f a j t o r e, mes tjerash, edhe për “prop*agandë  t e rr o r i s t e”.

Ajo ka luajtur rol të rëndësishëm në fitoren e kandidatit të CHP-së, Ekrem Imamoglu, në zgjedhjet për kryetar të Stambollit, këtë vit.

Ka qenë kjo hera e parë në 25 vjet që partia e presidentit turk, Recep Tayyip Erdogan, ka humbur pushtetin në qytetin më të madh të Turqisë.

CHP-ja tha se  d ë n i m i  i Kaftancioglut duhet të konfirmohet nga një  gj y k a t ë  apeli, përpara se ajo të dërgohet në  b u r g.

Kaftancioglu u  d ë n u a  për pesë  a k u z a, përfshirë: “p o sh t ë r i m i n” e shtetit, “o f e n d i m i n  e një zyrtari publik”, “o f e n d i m i n  e presidentit” dhe “n x i t j e  të njerëzve për të u rr y e r”.

A k u z a  për “p r o p a g a n d ë  t e rr o r i s t e” kundër saj ka të bëjë me citimin e një anëtari të Partisë së jash*tëligjshme të Punëtorëve të Kurdistanit, e cila ka bërë një kry*engritje të përgj*akshme kundër shtetit turk që nga viti 1983./REL

 

Artikulli paraprakDyqani zbrazet për 5 minuta (VIDEO)
Artikulli tjetërPolicia në Hamburg N D A L O N kolonën e dasmorëve shqiptarë, gjen …