Ballina Kultura Pasolini për arbëreshët: “Një mrekulli antropologjike” (VIDEO)

Pasolini për arbëreshët: “Një mrekulli antropologjike” (VIDEO)

Regjisori dhe shkrimtari italian Pier Paolo Pasolini, konsiderohet si një nga artistët më origjinal dhe më me ndikim në historinë kinematografisë.

Shumë i njohur për stilin e veçantë të filmbërjes dhe qëndrimet e tij politike, Pasolini mbahet si një gjeni i artit modern.

Studiuesi arbëresh Matteo Mandalà, ka treguar se si kur Paolo Pasolini kishte dëgjuar për arbëreshët e Italisë nga Giuseppe Faraco, ai kishte thënë se arbëreshët janë “një mrekulli antropologjike”.

I ftuar në emisionin CODEX të KTV-së, Mandalà ka folur dhe për historinë e arbëreshëve si dhe për studimet mbi arbëreshët në Itali sot.

Emisionin e plotë CODEX mund ta shikoni më poshtë: