Ballina Aktualitet Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 26 viktima dhe 1.198 raste të reja...

Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 26 viktima dhe 1.198 raste të reja me Cvoid-19 në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3081 teste, dhe janë regjistruar 1198 raste të reja të Kovid-19 në: Shkup-572, Kumanovë-41, Dibër-1, Shtip-49, Prilep-53, Tetovë-28 Strugë-34, Veles-42, Manastir-92, Ohër-42, Kavadar-18, Gostivar-11, Gjevgjeli-3, Strumicë-34, Kriva Pallankë-11, Radovish-6, Krushevë-6, Koçanë-14, Probishtip -5, Demir Hisar-3, Makedonski Brod-3, Pehçevë-7, Berovë-19, Valandovë-9, Vinicë-11, Delçevë-11, Kratovë-5, Shën Nikollë-20, Kërçovë-33, Resnjë-4, Negotinë-11.

Sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 621 pacientë të shëruar nga: Shkup-150, Kumanovë-41, Dibër-4, Shtip-36, Prilep-42, Tetovë-69, Strugë-12, Veles-52, Manastir-37, Ohër-11 , Kavadar-21, Gostivar-22, Gjevgjeli-11, Strumicë-36, Kriva Pallankë-4, Radovish-5, Koçanë-12, Probishtip-8, Makedonski Brod-2, Pehçevë-1, Berovë-4, Valandovë-1 , Delçevë-6, Kratovë-4, Shën Nikollë-3, Kërçovë-16, Resnjë-3, Negotinë-8.

26 persona humbën jetën, tetë pacientë nga Shkupi (72, 67, 88, 61, 87, 83, 59 dhe 67), një nga Kumanova (80), një nga Shtipi (67), dy pacientë nga Prilepi (73 dhe 60) , dy nga Tetova (71 dhe 56), dy nga Struga (68 dhe 37), dy nga Velesi (76 dhe 55), katër pacientë nga Manastiri (35, 73, 55 dhe 82), tre nga Ohri (46, 67 dhe 35v) dhe një pacient nga Gostivari (53v). Të gjithë pacientët ndërruan jetë në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifkuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 51213, numri i pacientëve të shëruar është 30204, numri i të personave që kanë humbur jetën është 1423 dhe numri i rasteve aktivëe është 19586. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 22562, aktivë 9479

• Kumanovë 3272, aktivë 924

• Dibër 421, aktivë 86

• Shtip 2296, aktivë 502

• Prilep 2378, aktivë 968

• Tetovë 3320, aktivë 978

• Strugë 1179, aktivë 337

• Veles 1590, aktivë 754

• Manastir 1581, aktivë 789

• Ohër 1297, aktivë 564

• Kavadar 969, aktivë 412

• Gostivar 1907, aktivë 628

• Gjevgjeli 598, aktivë 208 (37 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 108 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1454, aktivë 578

• Kriva Pallankë 366, aktivë 119

• Radovish 365, aktivë 122

• Krushevë 88, aktivë 55

• Koçanë 1083, aktivë 316

• Probishtip 305, aktivë 76

• Demir Hisar 157, aktivë 66

• Makedonski Brod 136, aktivë 28

• Pehçevë 95, aktivë 32

• Berovë 306, aktivë 83

• Valandovë 160, aktivë 52

• Vinicë 322, aktivë 160

• Delçevë 374, aktivë 166 (96 persona nga PE Delçeva janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 135, aktivë 73

• Shën Nikollë 706, aktivë 217

• Kërçovë 1023, aktivë 426

• Resnjë 369, aktivë 138

• Negotinë 399, aktivë 250 (38 persona nga NP Negotino janë banorë të Demir Kapisë)