Ballina Kultura QENAN HASANI RILINDËSI I FUNDIT I MANASTIRIT

QENAN HASANI RILINDËSI I FUNDIT I MANASTIRIT

Bexhet Asani

Mësuesi, kronisti dhe rilindësi i fundit i Manastirit shoku im i shtrenjtë Qenan Hasani është i papërsëritshëm.
Ai dilte mbi një orë përpara te Kulla e sahatit për t’ i pritur miqtë e njohur e të panjohur, meritorët e jomeritorët! Ja edhe gjatë festave të nëntorit shpirti i tij “sillet” rreth kullës së Sahatit!
Pa doajenin e gazetarisë shqiptare Manastiri është i varfër, tepër i varfër, i ftohtë, tepër i ftohtë!
Qenani ishte i varfër por ai kishte një zemër të pasur e të madhe.
Të shkruhet për të gjatë festave të nëntorit është shqiptarisht krenari!
Qoftë i përjetshëm kujtimi për të përdriturin Qenan Hasanin!