Ballina Aktualitet Lajme Aksion P O L I C O R në Strugë, janë vënë...

Aksion P O L I C O R në Strugë, janë vënë pas hekurave djemtë e Dilaver Bojkut

Mbrëmë në aksionin e  k o d u a r  p o l i c o r  “I  a rr a t i s u r i” janë  a rr e s t u a r  djemtë e Dilaver Bojkut, respektivisht Erben dhe Besnik Bojku. Njësitet e policisë kanë arritur të kapin vëllezërit në rrugën rajonale Strugë-Dibër, gjegjësisht në hyrje të Veleshtës, ku edhe janë  a rr e s t u a r  derisa të dy kanë qenë të  a r m a t o s u r, shkruan Alsat.mk.

Erben Bojku kërkohej me tre  f l e t a rr e s t i m e  të brendshme dhe një  f l e t a rr e s t  ndërkombëtar me kërkesë të  Gj y k a t ë s  Themelore në Strugë, për kryerjen e veprës  p e n a l e  v r a s j e  dhe tregti  i l e g a l e  me  a r m ë. Erben Bojku është  d ë n u a r  me gjithsej 21 vite  b u r g. Ndërsa, Besnik Bojku është  a rr e s t u a r  për posedim të  a r m ë s.

Babai i dy vëllezërve, Dilaver Bojku ka qenë i  d ë n u a r  për  p r o s t i t u c i o n  të  p a l i gj sh ë m  në fshatin Veleshtë të Strugës, ndërsa në gusht të vitit 2017 u qëllua për  v d e k j e  në kafenenë e tij në afërsi të ish stacionit të autobusëve në Strugë.

Ministria e Punëve të Brendshme pritet të jep më shumë detaje nga aksioni  p o l i c o r  gjatë ditës së nesërme.

Kush ishte Dilaver Bojku – Leku?

Dilaver Bojku, i njohur me nofkën Leku, personi ka lindur në vitin 1959 në Veleshtë të Strugës. Ai u be i njohur, në radhë të parë për policinë e Maqedonisë, e më vonë edhe për  I n t e r p o l i n dhe F B I-në amerikane, si dhe për publikun më të gjerë, për aktivitet e tij të shumta  k r i m i n a l e, në radhë të parë për p r o s t i t u c i o n. Atë e  v r a n ë  në vitin 2017.

Si i ri, pas një qëndrimi në Zvicër, ku punoi në ndërtim, në vitet ’80 kthehet në Maqedoni. Atje hap klube  n a t e, ku ofrohej nder te tjera  p r o s t i t u c i o n dhe  d r o g ë.

Deri ne vitin 2000, ai ka operuar në linjën Ballkan-Evropë, duke sjellë  p r o s t i t u t a  nga shtetet e ish-Jugosllavisë, Ukraina, Molldavia dhe duke çuar si  k l a n d e s t i n ë në vendet e Bashkimit Evropian shqiptarë, kurdë, pakistanezë dhe afgane. Me punë  o p e r a t i v e  dhe me bashkëpunim të F B I-së (dega Budapest) me policitë evropiane, Bojku identifikohet, grumbullohen dëshmi për punët  k r i m i n a l e  dhe shpallet  f l e t a rr e s t ndërkombëtar.

Në shkurt të vitit 2003  a rr e s t o h e t  nga policia e Maqedonisë, me ç’rast në  k l u b e t  e tij zbulohen dhjetra  v a j z a  që kanë qëndruar  i l e g a l i sh t  në vend.  Gj y k a t a  e Strugës e  d ë n o n  me 6 muaj  b u r g  për mbajtje të një  f e m r e  pa dëshirën e saj, gjë që në opinion pritet me habi të madhe, për shkak të  d ë n i m i t  të butë që i është shqiptuar. Pas ankesës së  p r o k u r o r i s ë  d ë n i m i  i rritet në 3 vjet.

Më 20 qershor 2003, derisa transportohej nga  b u r g u  me siguri të ulët, i ik policisë. Marshallët amerikanë madje shpallin shpërblim prej 10.000 dollarë për atë që do të ndihmojë në zënien e Bojkut. Për  a rr a t i s j e n  e tij nga  b u r g u, kanë shkruar edhe mediat botërore, si The New York Times, Guardian etj.

Rreth dy javë pasi iku nga  b u r g u  i Strugës,  a rr e s t o h e t  në Ulqin të Malit të Zi, prej nga kishte planifikuar të a rr a t i s e t, fillimisht për Itali, e më pas për Brazil.

Sidoqoftë, Bojku kthehet në Maqedoni ku e vuan  d ë n i m i n, ndërsa pas daljes nga  b u r g u  humb edhe nga fokusi i publikut dhe mediave dhe për të dihet se i është rrekur biznesit me hotelieri dhe turizëm.

Artikulli paraprakCOVID-19 i merr jetën gjeneralit shqiptar
Artikulli tjetërNdihej fajtor që solli Covid-19 në shtëpi, V R E T veten 35-vjeçari shqiptar në Greqi