Ballina Argëtim Prostitucioni në Zvicër, britanikët e quajnë Cyrihun “kryeqyteti i ri evropian i...

Prostitucioni në Zvicër, britanikët e quajnë Cyrihun “kryeqyteti i ri evropian i seksit”

Prostitucioni në Zvicër, veçanërisht në Cyrih po bën bujë përtej kufijve të vendit. Në Britaninë e Madhe, një raport me shumë pjesë tregon “anën e errët” të Konfederatës Zvicerane.

Zvicra si një fortesë për seksin komercial – dhe një ferr për prostitutat

Gazeta “The Sun” jep një pamje të zymtë. Në një raport shumëpjesësh, britanikët e quajnë Cyrihun “kryeqytetin e ri të seksit të Evropës”. Prostitucioni cilësohet si “ana e errët” e Zvicrës.

Vendi është i rrënuar nga “bandat mizore që marrin gratë e pambrojtura përtej kufijve dhe i detyrojnë ato të shesin trupat e tyre”.

Gazeta raporton edhe nga Gjeneva. Situata atje krahasohet me atë në Amsterdam, ku gratë e veshura paksa u ofrojnë veten kalimtarëve në vitrinat e dyqaneve.

Autori pohon se industria e seksit në Zvicër vlen më shumë se prodhimi vendas i djathit dhe thotë: “Mirë se erdhe në Zvicrën liberale, ku prostitucioni është i ligjshëm dhe pagesa për seks është bërë aq e lehtë sa të porosisësh një Uber”, përcjell albinfo.ch.

“Disa ishin si kafshë”

Gazetari britanik foli me një ish-prostitutë, e cila gjeti një rrugëdalje me ndihmën e organizatës Heartwings. “Shpirti im vdiste përsëri çdo mbrëmje në rrugë.” Ajo shkoi në dhomë me “djem të neveritshëm”. “Ndonjëherë baballarët vinin me djemtë e tyre. Disa ishin të çoroditur, disa si kafshë”, kujton ajo. Bisedat me të prekurit tregojnë se shumë nuk kanë përfunduar në këtë profesion vullnetarisht.

Kur Blick ishte jashtë dhe rreth e qark në lagjen e dritave të kuqe në Langstrasse të Cyrihut një vit më parë me një punonjës rruge nga Heartwings, tenori mes prostitutave ishte i ngjashëm. Një braktisës nga Amerika e Jugut tha në atë kohë: “Shumica e grave duan të ndalojnë së bleri”.

Por ata nuk kanë forcë për të. Gruaja shpjegoi gjithashtu se si ra në prostitucion: një e njohur në vendin e saj i premtoi asaj një punë të ëndrrave si aktore në Spanjë. Pasi atje, ajo u dërgua në një pallat me prostituta dhe u detyrua të punonte në klube seksi. “Puna jonë është vërtet e mahnitshme”

Themeluesi i “Heartwings” Widmer: “Puna jonë është vërtet e mrekullueshme” “The Sun” përshkruan një rast të ngjashëm. Ajo takoi një burrë që ngiste makina luksoze dhe e ftoi në darka të shtrenjta. “Pas një kohe më tha që duhet të shoqëroja burrat për të fituar para për të ardhmen tonë së bashku. Nuk e kuptova se ishte prostitucion. Unë thjesht doja të isha me të.” Burri më në fund e çoi në një bordello. “Gra të tjera më shpjeguan se çfarë duhej të bëja. Unë e bëra.”

Siç shpjegon për gazetën një punonjës rruge nga Heartwings, shumë prostituta detyrohen të punojnë 20 orë në ditë – dhe me çmime dumping.

“Kjo do të thotë se ata duhet të takojnë një numër të madh burrash çdo ditë për të paguar qiranë e tyre, para se të kenë para për ushqim ose për të udhëtuar në shtëpi.” Kokaina dhe shpejtësia për të përballuar jetën e përditshme. Gratë shpesh detyrohen të marrin droga si kokaina për të përballuar “orët e gjata të punës dhe dhimbjen e punës së përditshme”.

Sipas Heartwings, prostitutat paguajnë nga 500 deri në 1000 franga në javë për të marrë me qira apartamentet e zymta ku i strehojnë trafikantët. Raporti përmend gjithashtu ndalimin e prostitucionit të ligjshëm në rrugë nga Langstrasse dhe ndërtimin e kutive të seksit në Altstetten, ku prostitutat duhet të regjistrohen. Goditja hapi rrugën për bandat që ndoqën qëllime të paligjshme biznesi: “tututë të ngurtësuar që i mbajnë nën sy vajzat e tyre” mund të shihen çdo disa qindra metra në Langstrasse.

@tn.lajmelokale
@tetovanews