Ballina Shëndeti Shenjat e bardha te thonjtë tregojnë se vuani nga kjo sëmundje

Shenjat e bardha te thonjtë tregojnë se vuani nga kjo sëmundje

Thonjtë tuaj mund t’ju paralajmërojë për disa sëmundje që mund të vuani. Disa simptoma të tiroideve, sëmundjes së mushkërive ose dështimit të veshkave shpesh shfaqen në këtë zonë të trupit pa e ditur ju.

Në rastin e dështimit të veshkave, duhet të dini se kjo ndodh “kur veshkat humbasin aftësinë për të filtruar mbetjet nga gjaku” dhe mund të grumbullohen në mënyrë të dëmshme.

Ndonjëherë zakonisht nuk shfaq shenja në fazën fillestare, ndaj është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje thonjve.

Cilat janë simptomat e dështimit të veshkave?

Dobësi

3.Grumbullimi i lëngjeve duke shkaktuar ënjtje në këmbë

4.Ulje e volumit të urinës

5.Ç’rregullimi i ritmeve të zemrës

6.Mungesë frymëmarrje

7.Dhimbje gjoksi

8.Lodhje

9.Çorientim

10.Në rastet më të rënda konvulsione

Cila është shenja e dështimit të veshkave që shfaqet në thonj?

Një studim i publikuar në Mediagraphic sugjeron se një person me dështim të veshkave mund të përjetojë onikopati, domethënë një lloj ndryshimi në thonjtë.

“Onikopatitë janë ndryshime patologjike ose funksionale të aparatit të thonjve, si të duarve ashtu edhe të këmbëve. Këto mund të jenë për shkak të shumë shkaqeve dhe mund të jenë shprehja e disa proceseve dhe shpesh manifestimi i parë i një sëmundjeje sistematike“, thuhet në studim.

Më të zakonshmet tek njerëzit me dështim të veshkave janë hemorragjitë e copëtuara që ndodhin sepse gjaku i kontaminuar çliron baktere që mund të formojnë trombe në thonj.

Vëmendja ndaj ndryshimeve në thonjtë tuaj mund t’ju ndihmojë të zbuloni herët dështimin e veshkave, edhe para se të shfaqen simptoma të tjera të sëmundjes.