Ballina Argëtim Kuriozitete Ja si mund ta kuptoni nëse keni celular origjinal apo fals, vetem...

Ja si mund ta kuptoni nëse keni celular origjinal apo fals, vetem në këtë mënyrë

Viteve të fundit telefoni celular është kthyer në një fiksim të vërtetë, e ca më tepër mburrja duke thënë se “e kam origjinal”.

Për të gjetur vendin e prodhimit, mjafton të shtypni *#06# dhe më pas butonin e telefonatës. Pasi të keni bërë këtë veprim, do t’ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra, ku shifra e 7 dhe e 8 tregon vendin e prodhimit.

Normalisht, çdo shifër është një kod për shtetin përkatës.

Kodi 00- Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes si Apple SHBA, Samsung i Koresë së Jugut

01 ose 10- Telefoni është prodhuar në Finlandë

02 ose 20- Telefoni është prodhuar në Emirate

03 ose 30- Telefoni është prodhuar në Kore

04 ose 40- Telefoni është prodhuar në Kinë

05 ose 50- Telefoni është prodhuar në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë

06 ose 60- Telefoni është prodhuar në Hong Kong, Kinë ose Meksikë

08 ose 80- Telefoni është prodhuar në Gjermani

/sn/

Artikulli paraprakRikthim historik i grupit “ABBA” pas 35 vjetësh
Artikulli tjetërKroacia ka nevojë për 20 mijë punëtorë