Ballina Diaspora Këtë ndryshim të rregullave të komunikacionit në Serbi duhet ta dinë patjetër...

Këtë ndryshim të rregullave të komunikacionit në Serbi duhet ta dinë patjetër mërgimtarët

Serbia ka ndryshuar rregullat e komunikacionit, që nga dita e djeshme (27 prill 2018).

Atje ka filluar se zbatuari edhe një aspekt i ri i ligjit për komunikacionin.

Siç mëson Kohan.net, ajo që ka rëndësi gjatë kalimit transit nëpër Serbi është se ka filluar matja e shpejtësisë mesatare gjatë vozitjes nëpër autostrada.

Me këtë nënkuptohet se do të matet koha për të cilën është kaluar segmenti i caktuar i rrugës mes dy punkteve në të cilat bëhet pagesa, ndërsa pagesa e dënimit për tejkalim të shpejtësisë behet menjëherë në punktin e pagesës për autostradë.

Shpejtësia e lejuar në autostradat e Serbisë është 120 km/h, ndërsa dënimet sipas kategorive shkojnë prej rreth 25 EUR deri mbi 1000 EUR dhe 30-60 ditë burg. Siç bëhet me dije, do të dënohen edhe vozitësit që e tejkalojnë shpejtësinë për vetëm 1 km/h dhe kontrollet janë paralajmëruar të jenë shumë rigoroze.

Për ilustrim, autostradat në Serbi parashihet të kalohen për kohën në vijim:

Suboticë – Nish (423 km); 3 orë e 31 minuta,

Beograd – Nish (237 km): 1 orë e 58 minuta,

Beograd – Suboticë (190 km): 1 orë e 34 minuta,

Beograd – Shid (109 km): 54 minuta.

Këto rregulla të reja duhet t’i kenë parasysh sidomos diaspora e Kosovës, e cila në këtë kohë shfrytëzon Serbinë si transit për të ardhur në Kosovë.

Artikulli paraprakVIDEO/Naimi dhe Mihrija kanë bërë shumë familjarë me kulm mbi kokë, dhe këtë sekret nuk e ndanë me askënd”
Artikulli tjetërMyftiu Ternava i reagon ndaj Haradinajt: Jemi shqiptarë myslimanë, nuk jetojmë si katolikë (VIDEO)