Ballina Argëtim Jetë & Stil Pesë ditë pushim nga Facebook, redukton nivelin e stresit

Pesë ditë pushim nga Facebook, redukton nivelin e stresit

Të pushosh për pesë ditë nga përdorimi i Facebook, reduktoni nivelin e stresit.

Kështu thotë një studim i fundit, ndërsa theksohet se përmbajtja nga mediat sociale ul sasinë e hormoneve të stresit të njerëzve, njofton Klan Kosova.

Megjithatë, përfitimet nuk mund të jenë të qarta me njerëz që raportojnë një ndjesi të ulët të mirëqenies pasi nuk vizitojnë faqen e internetit për më pak se një javë, me shumë njerëz që janë të lumtur e kontrollojnë atë përsëri, shton hulumtimi.

Studiuesit besojnë se largimi nga Facebook mundëson njerëzit që të largohen nga një mbingarkesë e informacionit, por gjithashtu i heq ato nga shoqëria.

Ky informacion u përdor për të ndihmuar në ndikimin e votuesve në SHBA ndërsa dhe pati një rol në fitoren e presidentit Donald Trump dhe fushatës Brexit.

@tn.lajmelokale
@tetovanews