Ballina Argëtim Jetë & Stil A duhet të qëndroni miq me një ish? Çfarë thonë ekspertët

A duhet të qëndroni miq me një ish? Çfarë thonë ekspertët

Ndarja është e vështirë për t’u bërë. Aq shumë sa shpesh e kemi të vështirë t’i japim fund plotësisht një lidhjeje. Për të zbutur dhimbjen e thyerjes së zemrës, shumë prej jush përpiqen të ruajnë lidhjen me ish-të dashurin dhe të mbeten miq me ta.

Nga njëra anë, ka shumë kuptim sepse, si miqtë e mirë, ju të dy keni shumë histori. Nga ana tjetër, lidhja juaj romantike përfundoi për një arsye. Në fund të fundit, nëse të qëndroni miq me ish-in tuaj është një ide e mirë, varet nga arsyeja pse dëshironi të ruani miqësinë. Cili është motivi juaj?

Arsyet për të qëndruar miq

Për të përcaktuar arsyet e njerëzve për vazhdimin e miqësisë me ish-partnerët, studiuesit iu kërkuan 288 të rriturve (mosha 18-62 vjeç) të rishikonin një listë me 29 arsye të mundshme për dëshirën për të qëndruar miq (p.sh., “të jesh i sjellshëm”, “të mos duash të jesh vetëm”).

Këto vlerësime zbuluan katër motive kryesore për dëshirën për të qëndruar miq:

Siguria: Të qëndrojnë miq për të mos humbur mbështetjen emocionale, këshillat ose besimin e ish-partnerit, duke i mbajtur ata përreth për shkak të kujtimeve të përbashkëta ose për të pasur dikë ku të mbështeteni.

Praktike: Të qëndroni miq për të shmangur humbjen e mbështetjes financiare të ish-partnerit ose statusin social që lidhet me marrëdhënien, ose për shkak se keni një fëmijë së bashku ose keni pasuri të përbashkëta.

Qytetërimi: Të qëndroni miq thjesht për të qenë të sjellshëm, për të mos lënduar ndjenjat e ish-partnerit, për të shmangur konfrontimin ose për shkak se ndiheni fajtorë për ndarjen me të.

Dëshira romantike e pazgjidhur: Ruajtja e miqësisë sepse nuk doni të jeni vetëm, për të ruajtur kontaktin seksual dhe sepse ende shpresoni të rindizni një marrëdhënie romantike.

@tn.lajmelokale
@tetovanews