Ballina Shëndeti Çfarë ndodh kur ushtroni por nuk pini ujë sa duhet?

Çfarë ndodh kur ushtroni por nuk pini ujë sa duhet?

Shumë njerëz mendojnë se nuk është mirë që të konsumoni ujë gjatë dhe menjëherë pas një stërvitjeje.

Por shkencëtarët dhe atletët profesionistë mendojnë krejt të kundërtën – ju nuk duhet ta privoni trupin tuaj nga hidratimi i duhur.

Më poshtë shihni se çfarë ndodh me trupin tuaj nëse nuk konsumoni sa duhet ujë gjatë dhe pas ushtrimeve fizike, transmeton Klan Kosova.

Kontribuoni në plakjen e lëkurës tuaj

Ju humbni ujë, jo yndyrë

Toksinat qëndrojnë në trup

Bie efektiviteti i ushtrimeve

Filloni të ndieni dhimbje të muskujve

Trupi ënjtet dhe paraqiten qeskat e zeza nën sy

Koncentrimi bie, lodhja rritet

Filloni të hani më shumë

Por si dhe sa ujë duhet konsumuar gjatë ushtrimeve?

Rekomandohet që duhet të pini përafërsisht 150-250 ml ujë çdo 20 minuta. Por, kjo sasi ndryshon varësisht intensitetit të ushtrimeve.

Shkencëtarët mendojnë se duhet të konsumoni ujë të ftohtë në vend se ujë të ngrohtë në mënyrë që të mbani temperaturën e trupit të balancuar.

Ujë apo “smoothie”?

Nëse keni ushtrime jo shumë të gjata, uji është në rregull. Por nëse ushtroni më shumë se dy orë, preferohet ta konsumoni një “smoothie”.

Konsumoni 500 ml ujë disa orë para se të nisni ushtrimet. Nëse gjatë ushtrimeve, konsumoni “smoothie”, preferohet që pas ushtrimeve të konsumoni ujë.

@tn.lajmelokale
@tetovanews