Ballina Argëtim Kuriozitete Nuk keni për ta besuar! Edhe gomerët kanë emra, ja si quhen

Nuk keni për ta besuar! Edhe gomerët kanë emra, ja si quhen

Gomarët vijnë nga Afrika dhe nga Lindja e Mesme. Ata janë zbutur para më shumë se 5000 vite më parë. Ata janë më të kujdesshëm se kuajt.

Kina ka më shumë gomarë se çdo vend tjetër në botë.

Gomari mashkull quhet Jack, ndërsa gomari femër quhet Jenny.

Mushkat janë në mes të gomarit dhe kalit. Ata janë gomarë të egër që jetojnë në Meksiko, Arizona, Nevadë etj.

Ata jetojnë deri në 50 vjet./sn/

@tn.lajmelokale
@tetovanews