Ballina Argëtim Kuriozitete Si të bëhemi më të mençur gjatë grindjes me dikë: Psikologët zbulojnë...

Si të bëhemi më të mençur gjatë grindjes me dikë: Psikologët zbulojnë trukun…!

Çështja është e thjeshtë, metodë e provuar, e cila vërtet jep rezultate.

Ja një këshillë e dobishme e psikologëve, të cilët flasin se si të veprohet nëse partneri juaj (miku, kolegu, shefi, fqinji etj.) fillon grindjen, ndërkaq ju dëshironi ta shmangni.

Këtë do ta arrini me vetëm dy veprime.

Veprimi 1:

Sapo t’ju drejtohet personi i tillë me ton grindës, sipas temës së grindjes analizoni se çfarë i duhet vërtet atij personi (shkaku i vërtetë), çfarë i mungon, çfarë pret nga ju, për cilin shkak fillon grindjen.

Ajo që e mundon mund të jetë mungesa e (vetë)respektit, mungesa e vetëbesimit, mungesa e dashurisë, e ngrohtësisë dhe e kujdesit, frika nga diçka…

Midis asaj të kesh të drejtë dhe të jesh i sjellshëm, gjithmonë jini të sjellshëm: leksioni i psikologut të cilin duhet patjetër ta dëgjoni!

Mos reagoni ndaj provokimeve të atij personi, silluni normalisht dhe përsërisni shumë herë që nuk dëshironi të grindeni.

Mos prisni kurrfarë falënderimi, mjaftohuni me atë që ju do të fitoni atë që ju nevojitet; ai personi vibracionet tuaja të mira, ndërkaq ju – qetësinë tuaj.

Vërejtje: Kjo nuk ka të bëjë me dhunën dhe keqtrajtimin në familje/marrëdhëniet ku menjëherë duhet të veproni edhe fizikisht (me ligj nëse duhet) dhe të ikni./sn/

@tn.lajmelokale
@tetovanews