Ballina Argëtim Kuriozitete A mund të ketë miqësi mes një mashkulli dhe një femre?

A mund të ketë miqësi mes një mashkulli dhe një femre?

Kjo është ndoshta një nga pyetjet më të diskutueshme që prej shumë e shumë kohësh. Pa marrë parasysh se sa ju përpiqeni të ndani një mik nga një i dashur, gjithmonë ekziston një pikëpyetje nga njerëzit lidhur me shokët tuaj të gjinisë së kundërt. Shkencëtarët kanë pasur disa pikëpyetje për këtë temë për një kohë të gjatë. Ata kanë hulumtuar mbi atë kimi që krijohet në trupat e meshkujve dhe të femrave. Ndërkohë që gratë mund t’i përmbahen nocionit “vetëm miqësi” mes gjinive të kundërta, njerëzit mund të mendojnë ndryshe.

Studimi u krye në Universitetin e Wisconsin nga profesori i psikologjisë April Bleske-Rechek. Çështja kryesore ishte nëse një grua bëhet tërheqëse për miqtë e saj meshkuj apo jo. Ishte një sondazh i cili dha rezultate zbavitëse. Përgjigjet në sondazh u bazuan në një shkallë prej 10 pikësh. Gjetjet treguan se burrat kanë tendencë të ngatërrojnë miqësinë me gratë, ndërsa këto të fundit janë më pak të lidhura me “miqtë” e tyre meshkuj.

Një tjetër studim ishte ky; Pothuajse 200 vullnetarëve iu kërkua të zgjidhnin një person të gjinisë së kundërt. Personi duhej të ishte dikush me të cilin ata nuk ishin të lidhur emocionalisht dhe përshkruanin marrëdhënien dhe kiminë mes tyre. Ata duhej të zgjedhin mes “Ne jemi miq” ose “Ndjej një tërheqje fizike ndaj tij ose të saj”, ose të dyja. 42% e meshkujve thanë se ishin tërhequr nga miqtë e tyre të seksit të kundërt. Por vetëm 29% e grave e pranuan këtë fakt. 17% e meshkujve dhe 5% e grave zgjodhën të dyja opsionet. U konstatua se një numër i vogël i grave kanë treguar tërheqje ndaj miqve të tyre meshkuj. Burrat, nga ana tjetër, kanë shprehur me dashje tërheqjen e tyre ndaj shoqeve të gjinisë së kundërt.

Artikulli paraprakShqipëria nën petkun e dëborës, ja zonat e izoluara (VIDEO)
Artikulli tjetërRita Ora dhe Dua Lipa sërish në një përplasje të pakëndshme