Ballina Diaspora Me një shqiptar në pikën më të largët të Turqisë, 1.600 km....

Me një shqiptar në pikën më të largët të Turqisë, 1.600 km. larg Stambollit, në kufi me Iranin (VIDEO+FOTO)

ME NJË SHQIPTAR NGA DOĞUBEYAZIT!

Doğubeyazıt është pika më e largët e Turqisë dhe gjendet 1.600 km. larg Stambollit në kufi me Iranin.
Personi në foto quhet Divane Özbey. Një njëri që ka lindur në fshatin Doğubeyazıt-Melikşah rreth 1.600 km. larg Stambollit. Dmth rreth 2.500 km. larg Kosovës.

Stërgjyshi i tij Mustafa me shumë se 200 vite më parë ka ardhur këtu si ushtar-oficer i Perandorisë Osmane dhe ka mbetur si hoxhë-mistik në këtë fshat pastaj është martuar dhe familja e tij është shtuar bukur shumë.

Kjo familje me kalimin e kohës është rritur dhe kanë jetuar në fshatin Melikşah dhe Besler. Dmth. kjo familje që ka origjinë shqiptare shtrihet në këto dy fshatra.

Tani në këto dy fshatra nuk ka shumë familje.Psh. në Melikşah jetojnë rreth 10 familje. Kurse në vende të ndryshme të Stambollit ( Sultangazi, Arnavutköy etj.) jetojnë rreth 150-200 familje.

Ana pozitive ishte që ky plak thotë se është shqiptar. Por plaku tha se edhe në fshatrat përreth e dinë që ne kemi origjinë shqiptare.

Por mjerisht se plaku nuk e dinte se nga cili vend është. Thoshte se duhet të jemi nga Jugosllavia. Edhe për këtë nuk ishte i sigurt.
Qe dy vjet e gjysëm jam në gjurmë të shqiptarëve te këtyre fshatrave.

E ndiej veten shumë, shumë të lumtur që kam arritur të kam kontakt me këta shqiptarë.

Doğubeyazıt është pika më e largët e Turqisë dhe gjendet 1.600 km. larg Stambollit në kufi me Iranin.

Personi në foto quhet Divane Özbey. Një njëri që ka lindur në fshatin Doğubeyazıt-Melikşah rreth 1.600 km. larg Stambollit. Dmth rreth 2.500 km. larg Kosovës.

Stërgjyshi i tij Mustafa me shumë se 200 vite më parë ka ardhur këtu si ushtar-oficer i Perandorisë Osmane dhe ka mbetur si hoxhë-mistik në këtë fshat pastaj është martuar dhe familja e tij është shtuar bukur shumë.

Kjo familje me kalimin e kohës është rritur dhe kanë jetuar në fshatin Melikşah dhe Besler. Dmth. kjo familje që ka origjinë shqiptare shtrihet në këto dy fshatra.

Tani në këto dy fshatra nuk ka shumë familje.Psh. në Melikşah jetojnë rreth 10 familje. Kurse në vende të ndryshme të Stambollit ( Sultangazi, Arnavutköy etj.) jetojnë rreth 150-200 familje.

Ana pozitive ishte që ky plak thotë se është shqiptar. Por plaku tha se edhe në fshatrat përreth e dinë që ne kemi origjinë shqiptare.

Por mjerisht se plaku nuk e dinte se nga cili vend është. Thoshte se duhet të jemi nga Jugosllavia. Edhe për këtë nuk ishte i sigurt.
Qe dy vjet e gjysëm jam në gjurmë të shqiptarëve te këtyre fshatrave.

E ndiej veten shumë, shumë të lumtur që kam arritur të kam kontakt me këta shqiptarë.

Artikulli paraprakVendosi flamurin kombëtar shqiptar, ish-drejtori i Kulturës në Bujanoc do të përballet me gjykatën serbe
Artikulli tjetërPasojat nëse shpërthen lufta në Ukrainë: Dhjetëra mijëra viktima, miliona refugjatë do të mësyjnë Evropën