Ballina Shëndeti Psikologji Tri gjëra që ju tregojnë se po flisni me një psikopat

Tri gjëra që ju tregojnë se po flisni me një psikopat

Shumë njerëz gabimisht mendojnë se një psikopat duhet të jetë ose vrasës serial, apo një person që shpreh në mënyrën jo të duhur emocionet.

Në realitet, është më e ndjeshme dhe e komplikuar se kaq.

Një psikopat emocional mund të duket krejtësisht normal, madje edhe tërheqës për një kohë të gjatë. Aq tërheqës, sa partneri mund të kalojë disa vite duke jetuar me ta, pa e kuptuar se është nën abuzim emocional.

Disa shenja që psikopatët i shfaqin janë si më poshtë:

Ju bën të ndjeheni fajtor

Shumicën e kohës, psikopatët duken të mirë dhe nën kontroll, rrallë herë e shprehin atë që e mendojnë me të vërtetë. Për një minutë, mund të ndryshojë sjelljen nga një ekstrem në tjetrin.

Ju mashtron/manipulon

Qëllimi i manipulimit është t’ju bëjë të dyshoni kujtimet e tua. Kjo është një nga mënyrat e preferuara që psikopatët përdorin për t’i arritur qëllimet e tyre. Kur një psikopat kapet me faj, është në gjendje që të bëjë çka do që duhet në mënyrë që bashkëbiseduesi të fillojë ta dyshojë realitetin.

Ju fajëson për gjithçka

Kjo është një shprehi tejet e shpeshtë e psikopatëve, çka do që ndodh rreth tyre, gjithmonë është faji i të tjerëve.

Artikulli paraprakJam mysliman, agjëroj por luaj në bastore, a është e vërtet se kot agjëroj? Ja si i përgjigjet Hoxha
Artikulli tjetërPremierë: Shyhrete Behluli publikon këngën ‘Veq ty të kam dasht’ (VIDEO)