Ballina Argëtim Jetë & Stil 10 hapa për një kuzhinë të rregullt

10 hapa për një kuzhinë të rregullt

Raftet e ekspozuar, kontenierët e dukshëm, tavoliant që palosen dhe tryezat e mëdha dhe të ndriçuara të punës: Ja disa hapa të thjeshtë për ta bërë kuzhinë tuaj të përsosur.

Kuzhina është gjithmonë një nga dhomat më të dashura në shtëpitë tona. Nëse është gjithashtu praktike dhe funksionale, kënaqësia mund të jetë dyfishe, shkruan Bordo.al.

Si ta organizoni sa më mirë këtë hapësirë, të madhe apo të vogël qoftë? Sekreti është i gjithi në disa pajisje të domosdoshme dhe shumë këshilla që thjeshtojnë jetën tuaj: nga pllakat te lavapjata dhe soba, duke kaluar nëpër rafte dhe sirtarë të super të rregullt. Ja 10 këshilla për të organizuar kuzhinën në një mënyrë perfekte dhe të gëzoni hapësirën rreth jush pa stres dhe me gjithçka në vendin e vet.

Organizoni një plan pune

Ideali do të ishte përdorimi i një tavoline të madhe për të organizuar punën në kuzhinë, sidomos gjatë darkave dhe ngjarjeve të rëndësishme. Organizoni gjithçka në një raft për të lëvizur më shpejt dhe për të zvogëluar stresin gjatë përgatitjes.

Zgjidhni pllakat kundër piklave

Nëse keni mure të bardha ose me ngjyrë, sigurisht që nuk doni të prishni kuzhinën tuaj me njollat dhe piklat. Për të shmangur incidente të pakëndshme, sidomos pranë sobave dhe lavapjatave, zgjidhni pllaka që përputhen ose ngjyrat e mureve. Rezultati do të jetë jo vetëm i dobishëm por edhe me ndikim.

Bëni një dollap

A keni një kuzhinë mjaft të madhe dhe keni hapësirë për një kredencë, apo një dollap po aq të gjerë? Organizoni një dollap për të ruajtur ushqimin, pjatat dhe pajisjet. Rregull i siguruar.

Zgjidhni për mbajtës transparentë

Sa herë na ka ndodhur që të përfundojë ushqimi ose produktet në momentin më pak të përshtatshëm? Mjafton pak për të kursyer shumë kohë në kuzhinë dhe për të ruajtur përbërësit dhe objektet më të përdorura në vazo qelqi ose enë plastike transparente. Do të jenë të dobishme jo vetëm që janë të sigurta, por edhe për të mbajtur nën kontroll rezervat tuaja.

Aplikoni etiketat në enë dhe kavanoza

Të marinuarat, erëzat, lëngjet dhe drithërat mund të ngatërrohen lehtësisht për shkak të shumë varieteteve të këtyre produkteve. Zgjidhja është që të aplikoni etiketat e personalizaura në vazo dhe kavanoza për t’i njohur ato menjëherë. Rezultati do të jetë gjithashtu i bukur dhe ndikues.

Përfitoni nga hapësirat boshe

A keni një kuzhinë të vogël dhe ëndërroni për një mjedis funksional dhe të rregullt? Shfrytëzoni të gjitha hapësirat e disponueshme, qofshin ato  një karrige në cep, një shportë magazinimi ose një oxhak i vjetër që nuk është në përdorim.

Varni mjetet më të përdorura

Jo vetëm bukur për t’u parë, por edhe shumë të dobishme: zgjidhjet në mur janë ideale për të pasur enët dhe mjetet gjithnjë pranë. E pra pastaj vijnë raftet dhe grepat që rregullojnë hapësirat dhe tejkalojnë sirtarët në praktikë dhe ndikim vizual.

Ndriçoni zonën e punës

Ndriçimi i duhur sidomos kur përgatitet ushqimi është i domosdoshëm në kuzhinë. Nëse hapësira nuk është e pajisur me ballkone dhe dritare, atëherë ndriçoni pllakat e punës duke shtuar dritë artificiale, si p.sh llampat dhe aplikimet.

Shfrytëzoni nga raftet e lëvizshme

Çdo hapësirë është e domosdoshme në kuzhinë dhe ka shumë alternativa në treg , ose bëjeni vetë për t’u pajisur me rafte të lëvizshme, të përkryer për ruajtjen e hapësirës pa caktuar përmasë në dhomë.

Organizimi i sirtarëve me temë

Nëse keni një tendencë për të harruar se ku keni vënë atë që ju duhet, më mirë organizoni sirtarët, raftet dhe njësitë e murit duke ndjekur një logjikë dhe duke vënë së bashku sende të ngjashme: peshqir me çanta me pëlhura dhe mbulesa tavoline, enë me tigan, enë të rregulluara mirë dhe të grupuara. Ju do të keni fituar kohë të vlefshme për recetat tuaja.